Medlemsmøde 30. september
Den 30. september afholdt Hvidovre Kunstforening fernisering og medlemsmøde og i den forbindelse var kunstneren bag den nuværende udstilling på Hvidovre Hovedbibliotek forbi og fortælle om sin kunst. Desuden fortalte Inge Borch om de 3 billeder hun udstiller samme sted.
Medlemmerne stemte om hvilket maleri som skulle indkøbes til en senere udlodning i 2021.
Thorbjørn fortalte om de nye visioner som den nye bestyrelse har til fremtiden.
Tak for et godt medlemsmøde.
Vi ses igen i december, hvor medlemmerne udstiller deres værker på biblioteket.
Bente Gammelgaard
CV:
Født 1943 i Aarhus.
Bente har arbejdet med kunst i over 40 år, og elsker at udforske farverne i den abstrakte form med talrige lag og dybder.
Inspirationen kommer fra hendes mange rejser rundt om i verden, hvor naturen og havets lys bryder igennem.
Udtryksformer:
Billedvævning, Keramik, Nålefiltning, Installationer samt Malerier.
Bente har undervist i Billedvævning, Keramik og Kunstmaling.
Bente er ejer af Manifest/ Den levende Kunst, som er et arbejdende værksted / galleri med 9 kunstnere med adresse imellem Borup og Ejby ved Køge.
Manifest /Den levende Kunst har adresse på
Tornbjergvej 19, 4130 Viby Sjælland, og er et besøg værd
Desværre må vi aflyse kunstner Sanne Rasmussen pga. Corona
Jeg har altid haft en stor passion for kunst. For 8 år siden fik jeg muligheden for, at udleve drømmen om at arbejde med, og udvikle min kunst. Det giver mig samtidig enorm stor livsglæde. Jeg har igennem de sidste flere år været på en del kurser og malerejser. Sideløbende hermed har jeg modtaget manuduktion af kunstmaler Daniel Goldenberg i hans atelier i Willemoesgade i København og kunstskolen Spektrum i København. Inspiration henter jeg i hverdagens indtryk og oplevelser. Specielt inspireres jeg af mennesker i deres hverdag, hvor portrættet har sin helt specielle plads i mit repertoire. Jeg arbejder med det figurative udtryk med fokus på lys og skygge. Min maleteknik er den gamle klassiske måde med lag på lag. Jeg arbejder for det meste i olie på lærred.
Josephine Ernst
Er uddannet scenograf i 1978. Har nu valgt at lave sine egne rum med udtryk for følelser og tanker .
”Vi bærer alle på et billedsprog, der dannes ud fra den kollekti-ve forståelse og erindring af verden og livet,
hvor pendulet svinger mellem tilblivelse, væren og død. Det fortidige bliver rekonstrueret og bærer spor ind i nutiden og kan eventuelt pege ind i fremtiden.
Mine billeder indeholder to sider. Det er både et billede af noget og
et billede på noget. Kunsten illuderer et glimt af virkeligheden og illustrerer, hvad øjet ser, og sjælen føler. Mange af mine motiver er bygget op af betragtninger over vores europæiske kultur og de gen-stande, som den menneskeskabte
forbrugerkultur efterlader.
Tidens tand spiller en stor rolle i mange af mine billeder, for det fa-scinerer og samtidig skræmmer, da det minder os om livets gang, dets gentagelser og afslutning. Efter mine mange ophold i Berlin gennem årene
er det kontrasterne, som har fanget mig. Byen med de mange modsætninger, man som almindelig turist ikke får øje på: De hyggelige gader med gode restauranter og de golde nedrivnings-parate betonklodser, de smukke slotte og de grumme
fængsler. Magtens monumenter og de efterladte institutioner. Den tolerante mangfoldighed og den gamle anmelderangst. Den fremadstræben-de vilje og den evige dårlige samvittighed
Mine billeder viser en isce-nesat virkelighed. Realismen
ophæves og der skabes et sprog, hvor fiktionen danner en ny helhed. Billederne er trykt dels på lærred og dels på museumspapir sat i hvide metalrammer med muse-umsglas”.
Christian Ditlevsen
Christian Ditlevsen er 57 år gammel og arbejder p.t. med samfundets mest udsatte.
Han har altid tegnet, men begyndte først at male som 2o årig. Han startede med at efterligne de store landskabsmalere, en god måde at lære teknikker og farveblandinger. Senere malede han efter fotografier han selv havde taget.
Christian begyndte langsomt at interessere sig for surrealisme. At skabe en verden der ikke eksisterer, er langt mere spændende end traditionelle billeder. At skabe mystik, stemning, undren og grobund for fortolkning.
Han efterstræber at beskueren får lyst til at træde ind i billedet for at udforske og opleve.
Han maler udelukkende på hobbyplan og bruger maleriet som dejlig terapi oven på travle arbejdsdage.
Alice Snerle Lassen
Alice skriver selv:
Mine billeder tager sit udspring i drømme og eventyrlig magi med mange lag og symbolikker.
Nogle gange i bogstaveligste forstand lag, idet jeg i nogle tilfælde bruger collage og mixed media.
Jeg arbejder med olie, acryl, pastel, kul, kridt og akvarel.
Inspirationen henter jeg i mennesketyper, menneskers ansigter, bymiljøer og i de historier, der er i deres sammensmeltning.
Billederne handler om modsætninger mellem barnets verden og voksenlivet, konflikten mellem passivitet og aktiv handlen, mellem livsangst og forløsning.
Jeg interesserer mig for de universelle temaer og sindstilstande, formidlet med eventyrets magi og fantasiens poesi.
Anne Lise Gøthche
Anne Lise fortæller:
I slutningen af 1997 sluttede en lang erhvervskarriere, og drømmen om at kunne male på fuld tid blev realiseret. Min interesse for maleriet startede i 1996 på et 2 ugers ophold på Langelands Kunsthøjskole. Da opholdet sluttede, var jeg overbevist om, at maleriet var det, jeg skulle prioritere højt i fremtiden.
Når jeg starter på et nyt maleri, er intet bestemt på forhånd, men jeg lader farver, former og fantasi råde, og somme tider er det lærredet, der viser vejen. Oplevelser i dagligdagen, drømme og fantasier giver motiver til billederne, og man fornemmer fragmenter af den surrealistiske udtryksform.
Malerierne er overvejende olie eller akryl på lærred.
Majken Hejnfelt
Majken Hejnfelt udstiller i februar måned.
Medlemsmøde i kunstforeningen den 25. februar.
Stort fremmøde til 2 spændende kunstnere.
Først Maiken Hejnfelt der fortalte levende og spændende om nogle af sine motiver og inspirationer fra hele verden. Derefter Jørgen Rosland der fortalte om sine fabeldyr og flotte og finurlige malerier.
Kate Piil
Kate Piil udstiller i december måned.
Kate Piil fortalte levende om sin kunst og om hvordan hendes interesse blev vakt for at begynde at male. Kate har et stort talent for at male især portrætter, og er meget lang tid om at male dem. Hun maler derfor også abstrakt, for at kunne få noget af sin energi ud i nogle større armbevægelser.
Knud Milo Diemer
Knud Milo Diemer besøger os og laver udstilling i maj. Der vil være opsætning af værker den 4. maj, og værkerne vil hænge på Bibliotekscafeen indtil den 25. maj.
Kunstneren besøger og sammen med sin 15-årige datter Luna, som også maler, og har fået lov til at udstille 3 billeder i sin fars udstilling.